Гари Шайман (BioShock, Minerva's Den) композира музиката на BioShock Infinite

Pinterest LinkedIn +

Американският композитор Гари Шайман (Garry Schyman) се е заел със задачата за трети път да композира музика за игра от прочутата поредица BioShock. Става дума за тази към предстоящата BioShock Infinite, чийто рилийз бе отложен многократно и според последния анонс е фиксиран на 26 март 2013 г.

"Горди сме да обявим, че Гари Шайман - композиторът на BioShock 1 и 2 - се завърна и за Infinite. Новата партитура е много различна от тази на предишните две игри, въпреки че в създаването й той залага на същите естетически принципи. Стилът му е доста променен, по-пестелив, но се получава страхотно. Имаме голям късмет да е в екипа ни и нямаме търпение да чуете онова, върху което работи", коментира режисьорът на играта Кен Ливайн.

По времето, когато работи върху музиката към BioShock 2, Шайман композира също тази към Minerva's Den и Dante's Inferno, а пак той стои зад саундтрака към гейм продукции като Resistance: Retribution и Destroy All Humans! 1 и 2, както и на филми като Magnum, P.I., The A-Team и Spooky House.

Сподели.