Lian Li PC-CK101P – уникален подарък за пораснали момченца

Pinterest LinkedIn +

Хващаме се на бас, че когато сте били на 7-8 години и все още сте вярвали в Дядо Коледа, един от най-желаните подаръци, които сте искали от добрия старец, е било влакче. Е, за момиченцата сигурно е било кукла, но при момченцата 100% влакчето е било в топ 5 на желаните подаръци.

Днес, вече пораснали, мечтаете за други неща – дигитална камера или смартфон от последно поколение, а защо не и уникално яка и бърза РС конфигурация. Но пък нали знаете каква е разликата между момчетата и мъжете – в цената на играчките.

Един от най-оригиналните и елитни производители на компютърни кутии в света – Lian Li явно доста добре е усвоил този урок. Затова компанията пусна съвсем навреме за Коледа уникален продукт. Модел, съчетаващ в себе си два от най-желаните подаръци – един за някогашното малко момченце и един за порасналия улегнал мъж: модерна компютърна кутия оформена като... детски локомотив!

Lian Li и друг път са показвали неподражаем вкус към дизайна на често възприемания като един от най-скучните компютърни компоненти. Преди време например те бяха пуснали РС кейс с вид на огромен... паяк, който дори можеше да се разхожда насам-натам.

Сега с новото си произведение на приложното РС изкуство компанията пак успя да привлече вниманието към себе си.

Моделът, известен с доста скучното име PC-CK101P, не само прилича на детско влакче – в по-скъпия си и оборудван с всички екстри вариант той си е съвсем пълноценен парен локомотив-играчка – с вграден двигател и дори модул, който бълва пушек!

Във всяко друго отношение PC-CK101P си е напълно функционална РС кутия – изработена от алуминий (и с доста високо качество), с две вътрешни гнезда за 3.5 и 2.5 инчови допълнителни устройства и екстра охлаждане, реализирано с помощта на един 120 мм вентилатор.

Форматът на кутията по необходимост е mini-ITX т. е. не е най-големият възможен. Няма място за обемиста видеокарта например, но едва ли точно това е била целта на Lian Li, когато са работили по дизайна на PC-CK101P.

Иначе казано, моделът няма да допадне на най-щурите хардуерни ентусиасти, падащи си по CrossFire/SLI решения и водни охладители, но ще се хареса на хората, които искат РС кутия с наистина екстравагантно излъчване и в духа на Коледа.


Сподели.