Игрите, с които ще посрещнем 2013: BioShock Infinite

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Екшън ролева игра Година: 2013 Разработва: Irrational Games Издава: 2K Games Платформа: РС | PS3 | Xbox 360

Екшън от първо лице? Ролева игра? Философски арт продукт от нова генерация? Тези и други подобни въпроси ни остави да си задаваме първата Bioshock игра, когато се появи преди пет години.

Сега, след сравнително по-слабото си продължение, поредицата се завръща вече с основния си креативен и идеен двигател на борда. Кен Левийн - истинска жива легенда в света на гейм дизайнерите, поема в съвършено различна посока за новият Bioshock, който удивително малко (или удивително много - зависи от гледната точка) напомня на мрачните и клаустрофобични предни две издания.

Вместо в тесните, предизвикващи паника, смазани под тонове океанска вода коридори на полуразрушения Rapture героят в Infinite - детективът на прословутата агенция Пинкертън Букър ДеУит се оказва буквално във... въздуха.

Появата му на борда на фантастичния летящ град Columbia не е случайна. Той е по следите на млада жена на име Елизабет, отвлечена и държана в плен повече от две десетилетия.

Откриването й обаче се оказва най-лесната част от задачата на ДеУит. Двамата бързо се оказват под кръстосан огън, попаднали в центъра на вихреща се война за надмощие между различните политически фракции, контролиращи Columbia.

И за да е всичко още по-мистериозно и интересно, Елизабет се оказва надарена с уникални свръхестествени способности, позволяващи й да манипулира времето и пространството.

Преследвани, тя и ДеУит трябва да разплетат загадката около произхода на Columbia и участието на самата Елизабет в цялата история.

От чисто геймплейна гледна точка Infinite отново ще смесва елементи, характерни за екшъните от първо лице с много от особеностите на ролевите игри. Играчът ще получи контрола върху ДеУит, a Елизабет, която ще го придружава почти през цялото време, ще се управлява от компютъра.

Арсеналът на главния персонаж ще се състои от богат набор огнестрелни и хладни оръжия, комбинирани с психокинетични умения - запазена марка на всички Bioshock заглавия.

Въпреки редицата очевидни сходства Левийн и компания обещават едно съвършено различно игрално преживяване, а съдейки по оригиналния Bioshock, Irrational Games притежават достатъчно ресурс и креативен талант, за да го осъществят.

Сподели.