Гари Барлоу, принц Хари и 209 музиканти от цял свят записаха песен в чест на Елизабет II (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Шесткратният носител на Ivor Novello, вокалист и автор на повечето от песните на Take That - Гари Барлоу, и отличеният със седем Tony Awards, три Grammy, Оскар, Златен глобус, 14 Ivor Novello и десетки др. награди английски композитор Андрю Лойд Уебър създадоха съвместна песен, посветена на Диамантения юбилей на Елизабет II.

На 4 юни Нейно величество Кралицата на Великобритания ще бъде чествана със серия от тържества по повод 60-годишнината от възкачването й на трона. През 1952 г., когато е едва 26-годишна, тя наследява короната от своя баща, крал Джордж VI (The King's Speech), ставайки владетел на седем независими държави от Британската общност на народите (Commonwealth), в това число Канада, Пакистан и Цейлон.

Барлоу и Уебър написват музиката на Sing през януари 2012 г. в дома на 64-годишния барон на Сидмънтън. Текстът на песента Барлоу създава по време на визитата си в Кения – една от държавите, включени в обиколката му из всички краища на Commonwealth-а, предприета от него в търсене на местни музиканти, които да вземат участие в записите й.

Начинанието довежда до сформирането на The Commonwealth Band от 210 музиканти от цялата Британска общност, в това число Детският африкански хор, аборигенският китарист Gurrumul, Slum Drummers от кенийското гето Кибера, The Jolly Boys от Ямайка, Royal Solomon Islands Police Force Band, The Military Wives Choir и принц Хари, който прави своя "музикален дебют", свирейки на дайре.

И принц Хари, и неговият баща – принц Чарлз, участват в официалния видеоклип към Sing, чиято премиера в YouTube изпревари рилийза на сингъла, включващ още нови записи на песните Here Comes The Sun, Amazing Grace, Stronger As One, Land of Hope and Glory и God Save The Queen.

Част от приходите от продажбата на Sing, която ще бъде изпълнена на живо от The Commonwealth Band на 4 юни на грандиозен концерт пред Бъкингамския дворец, ще бъдат дарени за благотворителност.


Сподели.