Кралица Елизабет II "щастлива и възхитена" от участието си в сцената с Джеймс Бонд от откриването на Лондон 2012

Pinterest LinkedIn +

Късометражният филм с участието на Даниел Крейг в най-емблематичната за английския актьор роля – тази на Агент 007, беше един от гвоздеите в церемонията по откриването на XXX Летни олимпийски игри в Лондон, но не толкова заради все така неустоимия Джеймс Бонд, а поради факта, че в него участва самата кралица на Великобритания – Елизабет II.

Да, разбира се, не 86-годишната глава на Commonwealth-a прелита над Темза и скача от хеликоптер над Olympic Stadium. В нейната роля е имал привилегията да се превъплъти Гари Конъри, облечен в пълно копие на тоалета й.

Кралица Елизабет II обаче действително е заснела няколко от сцените в Happy and Glorious под режисурата на носителя на Оскар Дани Бойл – режисьор на церемониите по откриването и закриването на игрите. Тя дори произнася четири думи в началото на петминутния филм, а именно Good evening, Mr. Bond (Добър вечер, г-н Бонд), при появата на най-известния таен агент в света.

"Нейно величество беше очарована от предложението да участва във филма и от това, че е въвлечена в нещо толкова изключително. За нея беше огромно удоволствие", каза говорителката на Бъкингамския дворец, където се развива първата част от лентата. Бойл заснема съответните сцени през март и април тази година. Освен от собственото си участие, Нейно величество е удовлетворена от появата на своите домашни четириноги любимци – Монти (13) и Холи (9), в Happy and Glorious.

През юни тази година Великобритания чества с грандиозни събития диамантения юбилей (60 г.) от възкачването на Елизабет II на престола. Тя бе посрещната подобаващо и при появата си на Olympic Stadium по време на откриването на Олимпийските игри, състояло се непосредствено след края на филма, макар и не със скок от хеликоптер.

Сподели.