Garbage, Ladytron и Laibach на EXIT 05!

Pinterest LinkedIn +

Станаха известни още нови имена за програмата на най-големия балкански музикален фестивал EXIT 05.

Това са добре познатата елекро-поп рок група Garbage, глем инди-електро формацията Ladytron и словенските родоначалници на милитъри-индъстриъла - Laibach.

Хедлайнер на реге-сцената ще е ямайският диджей Крис Колдфингър (Chris Goldfinger), а сред новите имена на главната
сцена са и местните ъндърграунд величия Disciplin A Kitschme и Edo Maajka.

Известната американско-шотландска група (трима американци и шотландката Шърли Менсън, Shirly Manson) Garbage ще свири на 8 юли, на главната сцена Voda Voda Main Stage. Концертът им в Петроварадинската крепост ще е част от турнето по представянето на техния нов албум “Bleed Like Me”. Ливърпулската инди елекро-поп група Ladytron има българско участие в лицето на Мира Аройо (Mira Aroyo). През 2003, те имаха концерт в България, както и Laibach, които бяха тук през 2004 Ladytron ще свирят преди Fatboy Slim на 9 юли (събота), на главната сцена Voda Voda Main Stage. Техният нов сингъл "Sugar" ще излезе на 20 юни, докато новият албум ще излезе на 29 август, от "Island/Universal Records", продуциран от Jim Abiss (Kasabian, Placebo и DJ Shadow).

На 1 юни се навършват 25 години от създаването на култовите Laibach, в малкото работническо градче Trbovlje в Словения. Понастоящем Laibach е философия и институция, която използва музиката, за да заяви своите търсения и радикални послания. Впечатляващата им "тоталитарна" фасада е детайлна и аналитична критика на съвременното общество. Laibach ще свирят на EXIT на 7 юли.

Тази година билетите за фестивала вече са почти разпродадени. 15 000 са били предварителните заявки, преди да бъдат обявени участниците.

Ограничено количество билети ще се продават в България от 6 юни в магазин Vision - бул. Мария Луиза 55 (тел.983 5509)! Цената на пакетната екскурзия е 195 лв. Тя включва двупосочен билет с автобус, билети за 4-те дни, които се продават и отделно за 89 лв. Таксата включва още застраховка и къмпинг, който тази година ще е със значително подобрени условия и цената му отделно е по 25 лв. на човек (миналата година цената беше 19 лв. на палатка). Заявки и записвания от страната могат да се правят на тел. 0899838660, както и на e-mail [email protected]

Обявените на сайта на фестивалa участници вече са:

Sage Francis
Disciplin A Kitschme
Nitin Sawney
Laibach
Ladytron
The Datsuns
Garbage
Slayer
Apocaliptica
White Stripes
Ian Brown
Gilles Peterson
Sandy Rivera
Burhan Ocal
Underworld
Sasha
2 Many DJs
Dave Clarke
DJ Patife
Sick Of It All
Tom Stephan
Napalm Death
FreQ Nasty
Felix da Housecat
Fatboy Slim
Carl Cox
Сподели.