Дръмендбейс DJs Fabio & Bailey и Trance Night на EXIT 05

Pinterest LinkedIn +

Богата и интересна програма ще стартира в първия ден на Exit 05 и на Прогресив сцената. За първи път на една сцена, в Trance Night, ще се срещнат местни сайкъделик транс артисти и организации.

Дръмендбейс машините Fabio и Bailey ще се изявяват на главната сцена Voda Voda на 8 юли.

Организаторът на Trance Night, Душан Каличанин (Dušan Kaličanin, Technokratia), ще представи лайн-ъп от 8 диджея от 8 различни организации. В допълнение ще бъдат представени 3 асоциации, 10 звукозаписни лейбъла и 6 пърформанса, а на два екрана ще бъдат прожектирани работите на 6 местни (сръбски) ди- и виджеи.

Цялото пространство около Прогресив сцената ще бъде декорирано с флуо-деко и инсталации на местни артисти и организации. В спициалните арт-павилиони ще се предлагат сувенири, бижута, дрехи и дискове, а освен тях ще има и няколко транс уъркшопа.

Видео:
Milos Jez, Valentin Tomic, Dušan Kalicanin, Goran Balaban, Predrag Ristic и др.

Деко:
GoArt, Future Boy, Transserbia deco, TECHNOKRATIA art, Xperiment, STS, Goasapiens и др.

Fabio е създател на британския брейкбийт и е един от диджеите, внедрили дръмендбейса в британската клубна сцена. Роден в Лондон и израснал в Брикстън, той се увлича по диджейството от началото на 80-те, когато започва да смесва нюйоркски соул, хип-хоп и грууви тракове. В края на десетилетието, той добива популярност чрез пиратската радиостанция Phase 1.

В началото на 90-те, Fabio се поддава на новите дарк-ъндърграунд ритми и заедно с LTJ Bukem изиграва една от основните роли за популяризирането на дръмендбейса.

Името на Fabio е особено популявно в България и от колаборацията му с Grooverider - "the Hardcore Provider", който, заедно със Сатоши Томи (Satoshi Tomiie) е основен хедлайнер на първото парти Inprogress.

На 8 юли, на Fabio ще партнира DJ Bailey. Той е оригинален, иновативен, изненадващ и обича да експериментира. Той е единственият диджей, резидент в лондонските клубове Swerve, Metalheadz и DFX едновременно.

****

Най-голямото музикално събитие в Източна Европа от 5 години насам - EXIT, ще се проведе от 7 до 10 юли в Нови Сад, Сърбия. Тази година на 13-те различни сцени ще участват Undreworld, Garbage, Slayer, Ladytron, Laibach , Fatboy Slim, White Stripes, Nitin Sawney, Kila Kela, Felix da Housecat, Sandy Rivera, Darren Emerson, Carl Cox , Sasha, Dave Clark, Cristian Varela, Valentino Kanzyani, 2 Many Djs, Freq Nasty, Marky и много други.

Сцените са разположени сред средновековния декор на Петроварадинската крепост, на брега на Дунава. Билетът за 4-те дни е 45 евро, за къмпинга - 12,5 евро за всички дни, а пътят е около 10 часа (с проверките на границата).

Организира се пакетна екскурзия от България - 195 лв след крайната калкулация. Тя включва двупосочен билет с автобус, билети за 4-те дни, които се продават и отделно за 89 лв, застраховка и къмпинг.

Допълнителна информация: в магазин Vision (София, ул. Mария Луйза 55, тел. 983 55 09) и във веригата магазини "НА ТЪМНО", в цялата страна.

Сподели.