Бийт-бокс рапърът Killa Kela в програмата на EXIT 05

Pinterest LinkedIn +

Известният британски бийт-боксър Кила Кела (Killa Kela) ще има честта да закрие програмата на главната сцена на предстоящия балкански фестивал EXIT 05.

Той ще изнесе своя пърформанс на Voda Voda Main Stage на 10 юли, неделя, непосредствено след участието на рок-дуета The White Stripes.

Кила Кела е най-значимото име за последните няколко сезона, изплувало от океана на британската хип-хоп сцена. Музикалните експерти го поставят на второ място в бийт-бокс нишата - от първото много трудно може да бъде детрониран грандмастъра Разел (Rahzel).

Характерното звучене на Кила е микс от дръмендбейс ритми, реалистични вокални скречове и словесни семпли - например вкарване на имитации от популярни песни. Благодарение на оригиналността си, той бързо достига върховете на хип-хоп жанра - там, където са първокласните американски артисти. Потвърждение за качествата му са поканите за миналогодишните издания на големите музикални събития "Isle of MTV" и фестивала Glastonbury.

Досега Кила Кела е колаборирал с Redman, DJ Vadim, Stereo MC’s, The Neptunes, Busta Rhymes, Justin Timberlake и други, но най-голямо удоволствие му носят пърформансите с неговия собствен Spit Kingdom Crew. За себе си той разказва в официалниа си сайт http://killakela.com/, в медия секцията Killa Kela TV, където са включени и лайв-кадри.

От 2004 г., Кила Кела е артист на компанията BMG, чрез която ще издаде и наследника на дебютния си албум "The Permanent Marker". Освен участието в Сърбия, той има редица други във Великобритания и Европа, заедно с DJ Skeletrik, MC Trip, Rookwood и Spider J.

Програма на EXIT 05 'Voda Voda Main Stage':

7 юли - четвъртък
Laibach
Apocaliptica
Underworld
FreQ Nasty

8 юли - петък
Burhan Ocal
Nitin Sawhney
Ian Brown
Garbage
Fabio & Bailey

9 юли - събота
Overdrive
Slayer
Ladytron
Fatboy Slim
DJ Marky & Patife

10 юли - неделя
Edo Maajka
The Datsuns
Disciplin A Kitschme
White Stripes
Сподели.