Още нови имена в програмата на EXIT 05

Pinterest LinkedIn +

Йън Браун (Ian Brown), екс-фронтмен на брит-поп доайените Stone Roses ще е сред участниците на Exit 05. Името на легендарната нюйоркска хардкор-метъл банда Sick of It All също е сред обявените вече участници на официалния сайт на EXIT'05.

Те ще свирят на Екстрийм сцената, която се открива за първи път тази година. Както Avtora.com вече съобщи на новата сцена ще бъдат застъпени основно метъл, хардкор, пънк и други по-тежки стилове. Точно на Екстрийм сцената за първи път на фестивала е възможно да има и българско участие.

Сред другите нови имена в програмата на Exit 2005 са новозеландската група The Datsuns и турския мулти-инструменталист Бурхан Окал (Burhan Ocal), който ще участва на новата за фестивала Етно-сцена. Новите попълнения включват още диджейте Санди Ривера (Sandy Rivera), Джилс Петерсън (Gilles Peterson), Freq Nasty и диджеят, композиторът и мултиталантът Нитин Сони (Nitin Sawhney).

Йън Браун е потвърдил концерта си за 8 юли на Главната сцена на фестивала. Шоуто в Нови Сад ще е част от турнето му по представяне на неговия четвърти соло-албум “Solarized”, който излезе през септември, миналата година. В него участва и Ноел Галахър (Noel Gallagher) от Oasis.

След разпадането на Stone Roses през 1996 г., Браун стартира успешна соло-кариера, която продължава оттам, докъдето Roses бяха стигнали.

Авторът на хитовете "Fools Gols", "I Wanna Be Adored" и "Love Spreads" ще представи на публиката на Exit както нови, така и стари свои неща.

Тази година Йън Браун е едно от най търсените имена за участие на летните фестивали. Той и групата му ще свирят на Гластънбъри 2005, на престижния шотландски фестивал T In The Park и на ирландския Oxigen Festival.

Ето част от обявените на сайта на EXIT участници:

Slayer
Napalm Death
Sick Of It All
Apocalyptica
Underworld
Fatboy Slim
Ian Brown
Carl Cox
The Datsuns
Felix da Housecat
Freq Nasty
Gilles Peterson
Sasha
2 Many DJs
DJ Patife
Sandy Rivera
Burhan Ocal
Nitin Sawhney
James Zabiela
Dave Clarke
Marko Nastić
Vladimir Aćić
Dee Face
Marky & Patife
Tom Stephan

Билети за фестивала все още могат да се закупят онлайн на адрес: http://www.sign-up.to/tickets/index.php?iCid=8
Сподели.