Новият сингъл на Mortiis атакува класациите

Pinterest LinkedIn +

Новият сингъл на норвежците Mortiis "Decadent & Desperate" вече е на 41-во място в сингъл класацията на Великобритания, ден след пускането му в продажба, според лейбъла Earache Records.


Сингълът излезе в два 7'' винилови формата и в "digipack" CD, в коeто са включени и неиздаваните "Underdog" и "Gibber" (Gibbering Idiot Mix).

Първата винилова плоча е комплектувана с постер и включва "Decadent & Desperate" и лайф вресия на "Parasite God". Постерът е с неща от обложката за лимитираното издание на албума "The Grudge". Вторият винил съдържа "Decadent & Desperate" и "Way Too Wicked" (Absinthium Mix), както и плакат на бандата.

На 19 април Mortiis сe отправиха на турне "Decadent & Desperate U.K. Tour" заедно с NFD (ex-Fields Of The Nephilim) и Panic Dhh. В средата на май те ще участват и в XIV-тото издание на най-големият фестивал за готик музика и култура Wave Gotik Treffen, в Лайпциг, Германия.

Видеото към "Decadent & Desperate" беше снимано през февруари във Великобритания с режисьор Adam Mason (Million Dead, Sikth, Winnebago Deal).

В него в наркоманския си сън вокалът Mortiis попада във Викториански кошмар, където получава раздвоение на личността и е измъчван от членовете на групата. Клипът можете да видите тук

Междувременно продължава работата по предстоящото им DVD "Soul In A Hole", което ще включва лондонския концерт на норвежката група от миналогодишното им европейско турне "Unlimited Grudge". DVD-то, което се очаква през май, ще включва още музика и видео от "Smell Of Rain" и "Grudge" и други екстри.

Официален сайт на Mortiis:
http://www.mortiis.com

Сподели.