Garbage идват на Балканите! Чуй пилотния сингъл от новия им албум!

Pinterest LinkedIn +

Първият студиен албум на Garbage от седем години насам - Not Your Kind of People, няма да се появи преди средата на май. Феновете на американската алтърнатив банда обаче, вече могат да придобият представа за новото звучене на Шърли Менсън и компания от току-що издадения пилотен сингъл от проекта - Blood for Poppies.

Освен че може да бъде гледана в YouTube, в следващата една седмица песента ще може да бъде изтеглена безплатно от официалния сайт на Garbage – жест "в знак на благодарност към феновете ни за тяхната лоялност през годините".

Последният към днешна дата четвърти студиен албум на бандата - Bleed Like Me, излезе през 2005 г. - 11 години след сформирането й. Blood For Poppies бе сред заглавията на парчета, споменати от Менсън като вероятни кандидати за финалния траклист на Not Your Kind of People, наред с Time Will Destroy Everything, Automatic Systematic Habit, Lies, Lies, Lies и др.

Със смесването на албума, който ще бъде издаден през собствения лейбъл на Garbage, Stunvolume, основан в началото на 2012 година, се е ангажирал барабанистът на групата Butch Vig, продуцент на легендарни записи като Nevermind на Nirvana, Dirty и Experimental Jet Set, Trash and No Star на Sonic Youth, 21st Century Breakdown на Green Day, Wasting Light на Foo Fighters и др.

Blood for Poppies ще излезе и на физически носител, при това на винил, но в лимитиран тираж, като един от специалните рилийзи, предназначени за тазгодишния Record Store Day (21 април).

Пак през април, но в началото на месеца, Garbage ще се отправят на път, за да промотират новия си албум с интензивна серия концерти в САЩ, на Стария континент (вкл. в Румъния, на 6 юли), отново в САЩ и накрая (през август) в Япония.


Сподели.