Gameloft обявиха мобилна игра по The Dark Knight Rises

Pinterest LinkedIn +

Появата на третия, последен филм от трилогията на Кристофър Нолън за Batman – The Dark Knight Rises, ще бъде съпътствана с рилийза на видео игра, базирана на него и предназначена за мобилните устройства с iOS и Android OS.

Носеща същото заглавие, играта се разработва от френската компания с над 30 филиала по цял свят Gameloft, чиито приходи за 2011 г. възлизат на €164.4 млн. На този етап тази е единствената известна гейм адаптация на лентата.

Electronic Arts възнамеряваха да издадат игра по The Dark Knight, но проектът бе спрян без да се разкриват точните причини. Batman Begins имаше гейм версия – brawler от трето лице, но тя не постигна особен успех.

Що се отнася до The Dark Knight Rises, играта ще следва сюжетно сценария на филм, макар и не дословно, за да се запази интригата у потребителите, които решат първо да я изиграят, преди да отидат на кино.

Точната дата на издаването й предстои да бъде фиксирана – според първия анонс появата й предстои "това лято". The Dark Knight Rises ще излезе по кината в Северна Америка на 20 юли, а седмица по-късно ще дойде и в България.

Сподели.