Street Fighter x Tekken излиза и за iOS това лято

Pinterest LinkedIn +

Преди да излезе за PS Vita тази есен, бойният mash-up Street Fighter x Tekken ще се появи за други преносими устройства – iPhone 4 и iPad 2, и техните наследници с iOS 5 или по-нова.

Street Fighter x Tekken Mobile ще излезе още това лято и ще напомня като игрално преживяване на това от Street Fighter IV Volt, "но с таг мехника и солидна доза жонглиране", казва се в анонса на Capcom-Unity.

SFxT излезе за домашните конзоли на Sony и Microsoft още през март, а през май се появи и PC версията на играта, в която някои от най-култовите герои на сериите Street Fighter се противопоставят на бойците от файтинг класиката Tekken на  Namco Bandai.

Ключовите новости и за двата франчайза, намерили място в Street Fighter x Tekken, са две: режимът Pandora и внасящите ролеви елемент Gems, чрез които играчите могат да променят по определен начин характеристиките на бойците си.

Към 31 март Capcom отчетоха 1.4 млн. продадени копия от конзолните версии на играта в световен мащаб. Техният осреднен критически рейтинг според MetaCritic е еднакъв – 84/100.

Сподели.