Габрово ще е домакин на най-голямото събитие за магия, фокуси и илюзия на Балканите

Pinterest LinkedIn +

В последните три дни от месец март в България се събират едни от най-авторитетните имена в международната магична общност, за да подпалят (на моменти буквално) сцената на фестивала "Златна котка". Габрово отново е домакин на най-голямото събитие за магии, фокуси и илюзии на Балканите, а организаторите от QUICK HANDS Project и Община Габрово обещават шоуто да се помни дълго.

За пръв път в Източна Европа заради "Златната котка" идва Майкъл Амар, наричан "фокусникът на фокусниците". Той е смятан за гуру на модерните илюзионисти и е първият, който дръзва да издаде тайните на професионалните магьосници в демонстративни видеоклипове. Освен че ще покаже уменията си, Майкъл Амар ще бъде и лектор в специализирания семинар за фокуси и илюзии, който традиционно  съпътства  събитието.

Атмосферата ще разгорещи и друг актуален илюзионист – Дан Спери, който знае как да накара публиката да ахне не само заради емблематичния му "номер с гълъбите". Със самочувствието на един от най-запомнящите се участници от "Илюзионистите", Спери идва в Габрово директно от Лас Вегас, за да докаже, че за него физичните закони не важат. Визията му ала Мерилин Менсън само дава допълнителен пламък към атрактивните му трикове.

До двамата американци по време  на "Златната котка" ще застане и най-успелият балкански фокусник Игор Трифунов. Великият манипулатор от Сърбия се гордее с четвърто място от световното първенство за фокуси и илюзия, организирано от Международната федерация на магичните общества FISM (The International Federation of Magic Societies) – FISM. Трифунов е фаворит в категорията "Манипулации", а в уменията му ще се убеди и българската публика… Освен ако Игор манипулативно не реши друго. 

Фестивалът "Златна котка" 2019 ще стартира с професионални семинари на 29 март и ще завърши с галаспектакъл на 31 март. Тази година събитието ще бъде изключително не само заради участниците, а и заради присъствието на… шефа! Триковете, илюзиите, фокусите и еуфорията тази година прилежно ще бъдат наблюдавани от президента на Международната федерация на магичните общества Доменико Данте. Колекционерът на магии пристига в България специално заради "Златна котка" и присъствието му е доказателство за високото ниво на събитието.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.