Fusion Embassy представя: Оратница и Kottarashky с общ концерт

Pinterest LinkedIn +

Музикантите от Оратница ще изнесат първия си концерт в София след изминалия летен сезон. Датата е 7 ноември, а мястото - столичният клуб Blender, като специален гост на шоуто ще бъде Kottarashky.

Групата, която издаде своя дебютен едноименен албум през пролетта и осъществи самостоятелно национално турне, вече се готви за следващата си клубна обиколка и за заснемането на видеоклип.

През лятото Оратница бяха сред участниците на фолк и джаз фестивала в Брюксел - Brosella Jazz & Folk, където бяха препоръчани от WorldMusic.net като най-интересен хедлайнер на форума.

Списание Agenda Magazine пък определи музиката им като "уникален микс от дъбстеп, дръм енд бейс, аборигенски мотиви, фолклорно и православно пеене - смесица, която не само омагьосва с необичаен, свеж и изключително креативен подход, но и не оставя никого в публиката в статично положение".

По-късно Оратница спечелиха Battle of the Bands на World Music Network, а престижното световно списание за уърлд музика – Songlines, даде на дебюта им 4/5 звезди и изключително позитивно ревю в настоящия си брой.

Албумът на Оратница бе похвален и във водещото списание за фолк музика във Великобритания - fRoots, а в шестте месеца от излизането си, предавания, посветени на групата, са излъчвани в радиостанции в Испания, Великобритания, Германия, Канада, САЩ и др.

Специално участие с ремикс в албума, както и в концерта на 7 ноември, ще има Kottarashky, който ще стартира вечерта с DJ сет с качествена селекция от фюжън и етно вибрации.

Сподели.