ФСБ

Pinterest LinkedIn +

ФСБ е едно от най-емблематичните за българската музика име. Групата е създадена през 1976 г. и най-активна до началото на промените в България, оставяйки след себе си няколко албума, музиката в които е сочена като едно от най-високите достижения в българската рок история.

Стилово ФСБ обхващат много широк спектър от течения, с превес на мелодичния арт-рок и характерна честата употребата на много електронни инструменти, компютри и процесори. В допълнение, в много от най-известните композиции на групата са записани нетипични за стила партии на интрументи като гайда, кавал, маримба, ксилофон и електрическа цигулка.

Носители на много награди, ФСБ са единствената българска група, наградена с Grammy (1990 г.) за студийната си работа по албума на прочутия Хосе Фелисиано "I’m gonna change". На българските меломани, обаче, групата е най-добре позната с хитовете си “След десет години”, “Не така”, “Дон Кихот”, “Високо”, “Няма как”, “Обичам те до тук”,“Гара разделна”, “Последният човек”, “Вълче време” и други.

Сподели.