Friday свален от YouTube, Ребека Блек поде съдебна битка

Pinterest LinkedIn +

Най-гледаният музикален видеоклип в YouTube през второто тримесечие на 2011 г. - Friday, е свален от най-популярната дигитална платформа за видео съдържание по искане на представителите на изпълнителката, която се превърна в абсолютна сензация от световен мащаб още с първия си сингъл.

13-годишната Ребека Блек (Rebecca Black), която наскоро записа участие в церемонията по връчването на първите MTV O Music Awards и реализацията на новия видеоклип на Кати Пери (Katy Perry) - към парчето Last Friday Night, е пожелала клипът към Friday да бъде премахнат от YouTube, за да попречи на музикалната компания Ark Music да го премести в секцията "видео под наем" с рента от близо $3 за гледане.

Ark Music е музикална компания с тийн поп ориентация, от която родителите на Блек са купили Friday за около $3000. Между лейбъла и представителите на 13-годишната звезда, критикувана за наивистичния си текст, имидж и необработен глас, тече съдебен спор във връзка с правата върху парчето, което междувременно влезе в топ 60 на официалните класации и от двете страни на океана и генерира близо 200 млн. импресии в YouTube.

Въпреки това рейтингът на песента е катастрофален. От всички подадени оценки само 13% са положителни, а останалите 87, генерирани от 3.1 млн. души - отрицателни.

Сподели.