Франкофонски филми в Дом на киното

Pinterest LinkedIn +

В Дома на киното, седмицата 25 – 31 март ще бъде посветена изцяло на франкофонския филм. Програмата ще е естествено продължение на София Филм Фест 9, в който наред с основната програма бяха представени обстойно и постижения в норвежката, аржентинската и балканската кинемтографии.

Сред филмите през седмицата са включени заглавия на френски режисьори, международни продукции с френско участие, както и български и унгарски филми.

Сбор от множество мининовели, с множество главни герои без нищо общо помежду им, е българският филм „Всичко от нула“, който ще има специална прожекция със свободен вход. Лентата от 1996 г. е на режисьора Иван Павлов и с участието на Ицхак Финци, Ути Бъчваров, Ивайло Христов, Катя Паскалева, Мария Каварджикова, Пламена Гетова, Ивайло Герасков, Маргарита Карамитева, Христо Гърбов и др.


“Виртуозите” (Le virtuose) е друго заглавия с българско участие. В белгийско/българо/френския филм на режисьора и сценарист Златина Русева е представена музикална формация “Виртуозите на Тракия” - създадена от ярки индивидуалности, сред които са най-изявените солови изпълнители на българския фолклор.


Сподели.