Forza Motorsport 4 идва в Европа на 14 октомври

Pinterest LinkedIn +

Разработваната от Turn 10 рейсинг симулация Forza Motorsport 4 ще излезе в Европа на 14 октомври, три дни след премиерата на играта в Северна Америка, обявиха издателите на заглавието – Microsoft, по време на пресконференцията си в рамките на E3 2011, илюстрирайки анонса с няколко нови геймплейни визии.

Играта ще експлоатира възможностите на сензорната периферия Kinect, но най-вероятно ще поддържа и току-що представения нов Xbox 360 безжичен контролер - Wireless Speed Wheel, чиято премиера е планирана за началото на октомври т. г.

Контролерът ще дава пълна свобода на движенията и разположението на играчите в помещението, в което се намират, като същевременно ще бъде снабдено с всички стандартни бутони и тригери, и ще може да бъде закупен за $59.99.

Що се отнася до Kinect функционалността, внедрена във Forza Motorsport 4 – чрез нея играчите ще могат да преглеждат менютата чрез гласови команди, както и да оглеждат от всички страни, включително отдолу,  да отварят вратите и предния капак на превозните средства в гаража си.

Не на последно място, Kinect ще реагира на естествените движения, които играчите правят с глава в моментите на по-високо напрежение, и интуитивно ще сменя гледната точка на камерата според тях.

Сподели.