Formula 1 се отказва от момичетата на старта

Pinterest LinkedIn +

Една от най-старите традиции на Formula 1 вече не отговаря на ценностите на бранда.

Formula 1 окончателно се разделя с момичетата на старта. Решението влиза в сила веднага, съобщава "Liberty Media", собственик на най-популярното автомобилно състезание.

Досега на всяко състезание от Formula 1 присъстваха модели, които рекламираха отборите и носеха табели с имената и номерата на състезателите. През годините те бяха доста оскъдно облечени, като постепенно тази практика беше променена, макар и малко.

Въпреки това критиките за използването на момичетата по този начин се увеличават все повече. "Практиката с момичетата на старта е част от Formula 1 от десетилетия, но смятаме, че този обичай не отговаря на ценностите на нашия бранд и видимо е в противоречие със социалните норми в днешно време. Не смятаме, че тази практика е подходяща за Formula 1 и нейните фенове, млади и стари, по света", коментира Шон Брачес, търговски мениджър на "Liberty Media".

Вместо това компанията планира да промени почти цялата предстартова подготовка поне от гледна точка на това, което ще привлича вниманието на публиката занапред. Целта е времето, което отборите прекарват на старта, да бъде превърнато в "празник, където гости и изпълнители да добаввят към блясъка и спектакъла на Гран при".

Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.