Ford Mondeo се завръща като кросоувър

Pinterest LinkedIn +

Ford Mondeo ще се завърне с нова сила, съобщава "Autocar". Популярният модел на марката обаче вече няма да е седан. Вместо това ще стане кросоувър модел, който ще обедини Mondeo, S-Max и Galaxy в един общ автомобил.

Колата ще използва платформата C2, която е част и от новия Focus. Тя ще може да се използва и в други модели на "Ford", включително Edge, Fiesta, Transit и др.

Новият модел ще се предлага и като хибрид. Ще има и версии с бензинови и дизелови двигатели. Базовото предложение ще е с 1,5-литров 3-цилиндрове бензин с турбина и малък електромотор.

Все още се обмисля дали моделът да се предлага със задвижване на 4-те колела, или това да е допълнителна екстра. Възможно е да се използва и електрическо задвижване на някоя от осите. Целта е да се постигне баланс между мощност, производителност и възможно най-ниски нива на вредни емисии.

Новият модел се очаква на пазара през 2021 г. Тогава той ще замени и трите други предложения едновременно.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.