Forbes обяви кои са най-печелившите звезди под 30 години за 2013 г.

Pinterest LinkedIn +

Четири месеца преди появата на очаквания с огромно нетърпение и любопитство трети студиен албум на Lady Gaga ексцентричната 27-годишна звезда оглави класацията на Forbes с най-печелившите звезди под 30-годишна възраст за изминалите 12 месеца.

По данни на медията за периода юни 2012 - юни 2013 г. Lady Gaga е заработила $80 млн., като е взето под внимание, че сумата би била дори по-голяма, ако ортопедичната травма на изпълнителката и оперативното й лечение на бяха наложили анулиране на част от датите от световното й турне в подкрепа на нейния втори албум Born This Way.

През 2012 г. Lady Gaga се нареди на четвърто място в същата класация, а за най-печеливша звезда бе обявена Тейлър Суифт.

Тази година 23-годишната Суифт заема трето място с приходи в размер на $55 млн., а освен Lady Gaga пред нея е поставен Джъстин Бийбър.

При съставянето на класацията специалистите от Forbes са се допитали до агенти, мениджъри, продуценти и изпълнителни директори на компании, имащи точна и изчерпателна информация за приходите на най-популярните представители на развлекателната индустрия от всички техни дейности.

Посочените печалби са брутни - от тях не са приспаднати данъците и всички други задължителни разходи.

Lady Gaga - $80 млн.
Justin Bieber - $58 млн. 
Taylor Swift - $55 млн. 
Calvin Harris - $46 млн. 
Rihanna - $43 млн. 
Katy Perry - $39 млн. 
Jennifer Lawrence $26 млн. 
Adele - $25 млн. 
Kristen Stewart - $22 млн. 
Taylor Lautner - $22 млн.

Сподели.