Flir One Thermal Imager – вижте света по нов начин

Google+ Pinterest LinkedIn +

Ето и една приставка, която не просто обогатява възможностите на вашия смартфон – тя му дава изключително готини чисто нови способности!

Колко от вас са гледали "Хищникът"? Басираме се, че доста – това е един от най-великите филми на осемдесетте, родил сума ти епични реплики. А и е с бате Арни (Шварценегер) в най-силните му години – гаранция за ултимативен екшън!

Самият Хищник, разбира се, също е доста интересен. С интересните си джаджи, възможността да става невидим и цялата история около него – той сам по себе си е култов персонаж. Другата страшна гад, с която делят една вселена – "Пришълецът" – е може би с една идея по-известен в последно време, но все пак.

Споменаваме всичко това, защото освен лазерния си мерник с три чертички и афинитета си към колекциониране на черепи Хищникът има и една друга странност – той не вижда света като нас, а забелязва само топлината, която излъчват околните обекти. Това, разбира се, му дава редица предимства – като възможност да вижда през стени, както и в тъмното. Ако този "режим" по някаква причина не му изнася, можеше да го смени с други, както видяхме във втория филм от серията (също доста як, но не чак на нивото на първия, ако питате нас).

Та да си дойдем на думата – искало ли ви се е някога да сте герой от филма "Хищникът"? В случая не говорим за Арни (съвет как да станете като него можете да получите някъде другаде, където се занимават с фитнес), а за технологии. Имаме предвид, че вече можете да се сдобиете със способността да виждате света чрез термално изображение с джаджа, наречена Flir One Thermal Imager (цена 599 лв.).

Flir One Thermal Imager

Flir One Imager представлява термален скенер, който се свързва към смартфон и действа като своеобразна камера – показва на дисплея на телефона околния свят, но само топлинното му излъчване. Необходимо е само да изтеглите специалното приложение за Android и да включите камерата към microUSB порта на смартфона си. Съжаляваме, Apple фенове – iPhone няма такъв (без адаптер) и съответно не може да ползва камерата.

А тя, разбира се, не просто показва изображение на екрана, а е способна и да го записва като видео или да прави снимки. Сами ще се уверите, че видеоклип, изглеждащ по този начин, е наистина уникален. Що се отнася до снимките, използвана е специална технология, която комбинира термалното изображение и нормална снимка на обекта, наслагва ги една върху друга, взимайки най-доброто от двете, и създава изключително готин кадър – хем е интересен, хем не се състои просто от размазани червени и жълти петна.

Вероятно някои от вас се сещат за доста дейности, в които един такъв топлинен скенер би бил полезен (например може да мери температурата на обект, без да го докосва), но честно казано той е основно за забавление.

Цената му е висока, няма спор, но от друга страна стандартната апаратура за такива изображения е oще по-скъпа. Сами решете дали тази покупка има смисъл за вас, но ако все пак се сдобиете с камерата, едва ли ще съжалявате.

И не на последно място – Get to da chopaaaaa!!!

Купи Flir One Thermal Imager ТУК

Сподели.