Flesby II е първата кола с външни въздушни възглавници

Pinterest LinkedIn +

Чрез тях купето на концептуалния модел ще е защитено от леки удари.

Никак не е приятно човек да открие колата си одраскана или ударена на паркинга. Концептуалният автомобил Flesby II иска да реши този проблем, като използва външни въздушни възглавници, съобщава "Autoblog". Колата, която е разработена от японската компания "Toyoda Gosei", беше представена по време на автослона в Токио миналата седмица.

Почти цялото купе е защитено от външните въздушни възглавници. Те са направени от гума и са постоянно раздути, като степента им на надуване може да се регулира.

Освен това вътре в тях има LED светлини, които се прожектират върху гумата. Така колата може да "комуникира" с останалите участници в движението. В случай на инцидент с пешеходец гумата омеква, за да защити човека възможно най-добре. Тя предпазва и купето от леки удари с други коли.

Колата се разработва от 2013 г. Футуристично изглеждащата Flesby II няма да се появи скоро по пътищата. Тя е представена като визия на компанията за бъдещето на автомобилите и може да започне да се произвежда едва около 2030 г.

Сподели.