Финансирането на секс-наръчник за мъже-изкусители дискредитира Kickstarter

Pinterest LinkedIn +

Издаването на секс-наръчник за мъже, озаглавен Above The Game: A Guide to Getting Awesome with Women, стана възможно благодарение на пълното финансиране на отпечатването му, осъществено чрез популярната платформа Kickstarter. Два дни след края на кампанията, от която авторът е искал да получи $2000 за осъществяване на проекта си, Kickstarter публикува официално изявление, озаглавено "Ние сгрешихме".

Повод за въпросното извинение е естеството на Above The Game, чрез която читателите от силния пол би трябвало да овладеят изкуството да съблазняват жени с презумпцията да правят секс с тях, както и фактът, че до Kickstarter са подадени сигнали, които са били пренебрегнати.

"Сутринта на 19 юни 2013 г. до Kickstarter бе изпратена връзка към блог публикация, цитираща обезпокоителен материал, открит в Reddit. Въпросният материал бе част от чернова за "наръчник за съблазняване на жени", чието издаване някой се опитва да финансира чрез Kickstarter.

Този материал бе счетен за обиден от много хора, включително от нас, и мнозина ни помолиха да спрем кампанията по финансирането на книгата. Ние не го направихме. И сбъркахме", казва се в изявлението на платформата, чрез която се финансират предимно видеоигри, комикси, високотехнологични изобретения, произведения на изкуството, екологични инициативи и прочее полезни за обществото независими проекти.

По-нататък в него се обясняват причините за ненавременната реакция от страна на Kickstarter, най-съществената от които е краткият срок до изтичане на кампанията – броени часове.

Тъй като политиката на компанията изисква щателната проверка на всеки проект, срещу който постъпят оплаквания, времето се е оказало недостатъчно. Поради това финансирането на Above The Game е приключило успешно, при това с осем пъти по-голяма от обявената сума (над $16 000), а средствата са били усвоени от автора на наръчника Кен Хойнски (известен сред reddit потребителите като TofuTofu).

Постфактум проектът е свален от Kickstarter (архивираната му версия е достъпна ТУК), но Reddit публикациите на Хойнски, чиято "тактика" в свалянето на жени е адмирирана от голям брой потребители на сайта, дават повече от добра представа за същността на Above The Game.

Сподели.