American McGee разработва игра по "Магьосникът от Оз", финансира я чрез Kickstarter

Pinterest LinkedIn +

Пети август 2013 г. е крайният срок, до който феновете на American McGee's Alice могат да дадат своята лепта, за да направят възможно осъществяването на следващия проект на Америкън Джеймс Макгий, базиран на друга класическа приказка – "Магьосникът от Оз".

40-годишният гейм дизайнер набира средства за играта, която ще излезе във версии за PC, Mac, iOS и Android, чрез Kickstarter, но засега общият размер на инвестициите възлиза на едва $135 000 при целеви минимален бюджет от $950 000.

Обявена със заглавието OZombie, играта няма да излезе под това име, става ясно от последната публикация на Макгий.

"Това заглавие провокира твърде голям смут. American McGee's Oz щеше да е перфектно, ако не беше лицензирано от Atari и други. Нуждаем се от ново име и ще научите какво е то скоро. Предложения?"

Освен заглавието на играта, в хода на Kickstarter кампанията за финансирането й настъпи и друга промяна. Макгий реши да премахне бонуса за инвестиция над определена сума, свързан с филмовите права върху Alice. Той е привклякъл около 80 дарители, които вече са уведомени чрез имейл, че трябва да променят избора си.

Той обаче не се е отказал от идеята да осъществи и този дълго чакан проект, планирайки да реализира отделна Kickstarter кампания за финансирането му след края на тази за Oz.

Сподели.