Никой не е по-велик и могъщ от Oz the Great and Powerful в американския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Приказният блокбъстър на Walt Disney Oz the Great and Powerful с Джеймс Франко, Мила Кунис, Рейчъл Уайз и Мишел Уилямс затвърди очаквано силното си представяне в северноамериканските кинотеатри и се регистрира под No.1 в боксофис класацията за втори път.

Режисираната от Сам Рейми лента, разказваща предисторията на Магьосника от Оз, инкасира $42.2 млн. от продадени билети в САЩ и Канада и запази лидерството си в чарта въпреки неочаквано силния старт на премиерната продукция The Call с носителката на Оскар Хали Бери.

Филмът, в който 46-годишната звезда от X-Men поредицата, Monster's Ball и Cloud Atlas се превъплъщава в оператор на полицейската телефонна централа 911, в чиито ръце е заложен животът на отвлечен тийнейджър, инкасира $17.1 млн. през първия си уикенд по екраните.

В същото време единствената друга премиерна лента – комедията The Incredible Burt Wonderstone със Стив Карел и Джим Кери се реализира по-посредствено от очакваното и дебютира под No.3 с боксофис от $10.3 млн.

Първият сериозен високобюджетен провал на 2013 г. - Jack the Giant Slayer, както и свръхуспешната комедийна лента Identity Thief с Мелиса Макарти допълват челната петица със суми от $6.2 млн. и $4.5 млн. съответно.

CinemaScore (средна оценка на американската киноаудитория) и критически рейтинг (на MetaCritic) на филмите от топ 5:

Oz The Great And Powerful     CinemaScore  B+ / Metascore: 44/100
The Call     CinemaScore  B+ / Metascore: 51/100
The  Incredible Burt Wonderstone    CinemaScore  C+ / Metascore: 44/100
Jack The Giant Slayer     CinemaScore  B+ / Metascore: 51/100
Identity Thief     CinemaScore  B / Metascore: 35/100

Сподели.