Финалистите за Сиатъл ясни след 10-часови боеве под НДК

Pinterest LinkedIn +

В събота (7 юли) в интернет клуб I-Център се проведоха финалите на българските квалификации за тазгодишните Световни кибер игри (World Cyber Games - WCG) - най-голямото про-гейм събитие за България.

Най-голяма изненада още по време на квалификациите предложи Димитър Александров (DIDI8). Традиционен състезател в дисциплините Starcraft и Warcraft 3, той замени Blizzard-ските игри и тази година се класира за финала, играейки Command and Conquer 3: Tiberium Wars.


В залата, в която играеха геймърите бе напълно тихо и не се допускаше публика. Снимка: Avtora.com

Класиралите се за финалите за WCG ще заминат през октомври за Сиатъл на разноски на Българската федерация по електронен спорт (БФЕС). Там те ше премерят сили срещу най-добрите геймъри в света за награден фонд от 2 000 000 долара.

Докато про-геймърите се състезаваха, в съседната зала всеки можеше свободно да наблюдава пряко двубоите на огромна видеостена с професионален коментар на случващото се на екрана. Интересът към събитието бе толкова силен, че за първа година предвидените за зрителите места не достигнаха.

В същото време пред НДК се провеждаха състезания по екстремни и urban спортове и презентация на графити. Скейтърските двубои обаче бяха засенчени от доста по-атрактивните волейболистки на няколко метра от тях.


Въпреки горещото време скейтърите дадоха най-доброто от себе си, за да забавляват публиката. Снимка: Avtora.com

В края на деня фестът приключи с награждаване на финалистите и DJ парти пред НДК.

Финалистите:
Command&Conquer 3
WE.JuSt.DIDI8 (Димитър Александров)

WarCraft III:Frozen Throne
[inFy]Sauron (Иво Спасов)

FIFA 07
[LnX]Slavkov (Огнян Томов)
crazyKON (Георги Георгиев)

StarCraft
LaMeRR (Иван Христов)
eDDyiSrEADy (Еди Недялков)

Сподели.