Филми от 12 държави се борят за Голямата награда на София Филм Фест 2013

Pinterest LinkedIn +

Общо 12 филма от цял свят ще се състезават за Голямата награда в категорията Международен конкурс на предстоящия филмов фестивал - София Филм Фест.

В програмата на 17-то издание на българския кино форум влизат дебютни и втори филми на режисьори от България, Великобритания, Германия, Израел, Еквадор, Аржентина, САЩ, Молдова, Румъния, Киргизстан и др.

Съсценаристът на Biutiful с Хавиер Бардем (Javier Bardem) – Армандо Бо (Armando Bo) прави дебюта си като режисьор с El Ultimo Elvis (Последният Елвис). Драмата от 2012 г. разказва за имитатор на Елвис, който трябва да преосмисли приоритетите си след неочакван инцидент.

Дебют на режисьора Нурбек Еген е и копродукцията на Русия, Киргизстан, Франция и Великобритания - Empty Home (Празен дом). Филмът е впечатляваща и автентична картина за живота в постсъветското общество, в който традиционните социални и морални ценности са на изчезване.

Представителят на Великобритания също е дебютант в режисурата – писателят Шан Хан (Shan Khan) адаптира собствения си роман Honour (Чест). Историята се фокусира върху млада азиатка във Великобритания, която е преследвана от убиец, нает от собственото й семейство. 

В програмата на София Филм Фест е включен също така дебютът на българския режисьор Кирил Станков – "Джулай" и "Цветът на хамелеона" на Емил Христов.

Сподели.