Седем български филма в програмата на София Филм Фест 2013

Pinterest LinkedIn +

По традиция 17-то издание на ежегодния филмов фестивал София Филм Фест е запазил място в програмата си за Новото българско кино, което ще бъде представено от филми, създадени след март 2012 г.

За първи път пред публика ще бъде показан игралният дебют на Милко Лазаров  – "Отчуждение", разказващ за възрастен грък, който решава да купи бебе от България, но му се налага да изчака раждането в планинска къща, където отива с майката на детето и брат й.

Два български режисьорски дебюта са включени в Международния конкурс за първи и втори филми в София – "Цветът на Хамелеона" и "Джулай". Първият филм ще участва и в Балканския конкурс на фестивала.

Базираният на повестта "Бариерата" на Павел Вежинов филм "Инкогнита" също ще вземе участие в София Филм Фест 2013. Режисьор на драмата е Михаил Пандурски, чийто филм "Единственият свидетел" е удостоен с три награди на международния филмов фестивал във Венеция, а с "Голгота" получава Специалната награда на журито на фестивала "Златна роза" '94.

Форумът тази година ще отдели време и за комедийния жанр. Той ще бъде представен от гангстерската комедия "Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела", както и от криминалната комедия "Още една мечта".

Последният седми филм, който оформя категорията с български филми, е романтичната комедия "Пъзел", който представя съдбите на хората като парченца от пъзел и всяко парченце може да се съедини с точно определено друго.

София Филм Фест 2013 ще се проведе от 7 до 24 март, като специални издания ще има в градовете Бургас, Пловдив и Варна.

Сподели.