"Цветът на хамелеона" избран от нюйоркския Музей на съвременното изкуство за New Directors/New Films Festival

Pinterest LinkedIn +

Българската кино продукция "Цветът на хамелеона" с участието на Руши Видинлиев и Ирена Милянкова, с която кинооператорът Емил Христов прави своя режисьорски дебют, беше избрана от световноизвестния нюйоркски Музей на съвременното изкуство и Филмовото общество на Линкълн център за участие във фестивала New Directors/New Films.

"Цветът на хамелеона" е представен от организаторите като "черна комедия, в която смешното се поднася с каменно лице". Отбелязва се фактът, че "с този филм след 35-годишно отсъствие във фестивала New Directors/New Films България се завръща!"

Това е 42-то по ред издание на фестивала, който се е посветил на откриването на творби на новопоявили се динамични кинотворци от цял свят.  

"Първите седем заглавия, които подбрахме, подсказват вълнуващото многообразие и майсторство в киноповествованието на режисьорите-дебютанти тази година. Класът "Нови режисьори" за 2013-та обещава прекрасни изненади за киноманите по света", коментира кураторът Раджендра Рой от MoMA.

Лентата, която ще тръгне по екраните в цялата страна на 5 април, вече получи Специално споменаване на филмовия фестивал в Солун, номинации за награда "Откритие" на международния филмов фестивал в Торонто и награда "Бронзов кон" на филмовия фестивал в Стоклохлм.

Сподели.