Фестивалът на цацата в Кранево се завръща в средата на юни

Pinterest LinkedIn +

Любимият на малки и големи Фестивал на цацата се завръща с атрактивна програма и богата кулинарна селекция! Специални гости: "Boney M Experience"!

Запазете си 14, 15 и 16 юни 2024 за Кранево и се впуснете с приятели в традиционната за северното ни Черноморие тридневна фиеста! Лятото ще дойде подобаващо с много музика, танци, игри, кулинарни демонстрации, забавни състезания, много бира и прясна цаца. И това е само част от програмата на Фестивала на цацата 2024!

Голямата изненада на тазгодишното издание са Boney M Experience  групата, която години наред пази музикалното наследство на легендарната формация и обещава да взриви сцената с любимите хитове на няколко поколения.

"Boney M" е най-известната диско група, създадена през 70-те години на миналия век. Много бързо се превръща в емблема на стила, създавайки едни от най-разпознаваемите музикални хитове, които и до днес превземат диско сцените. Най-известните парчета, които карат млади и стари да танцуват и да се радват на голяма популярност, са "Rivers of Babylon", "Daddy Cool", "Ma Baker", "Sunny", "Rasputin", "Belfast", "Kalimba de Luna", "Brown Girl in The Ring" и др.

През 1986 г. "Boney M" се разпадат, но един от основателите и певец на групата – Боби Фарел (Bobby Farrell)  продължава да концертира с нов състав. Няколко години след неговата смърт през 2010 г. останалите участници във формацията възстановяват дейността си под името "Boney M Experience". Изпълненията им на живо не оставят никого пред сцената безразличен  звук, светлина, вокали и традиционното за "Boney M" сценично присъствие придават на шоуто уникален привкус, който увлича публиката в ритъма на диското.

"Българите определено знаят как да се забавляват и за нас е изненадващо колко много хора помнят всички текстове на песните на Boney M. Радваме се, че ще се върнем в България!“ - споделиха наскоро музикантите от "Boney M Experience", а през юни и Кранево ще докаже, че българската публика знае как да се забавлява на вечните музикални хитове.

В първата вечер на фестивала сцената ще бъде пометена от музикалния феномен през последните години "Керана и Космонавтите". Преди тях ще видим още поп и рок изпълнители с любими на публиката хитове. Във втория ден освен "Boney M Experience" на сцената ще се качи и "БГ Дуетът". Третият ден ще бъде посветен на фолклорните традиции. Освен много местни и самодейни артисти и изпълнители ще видим и чуем талантливите Ива и Велислава Костадинови, а фестивалната програма ще бъде закрита в неделя вечер от оркестър „Виво Монтана“.Най-малките посетители на Фестивала на Цацата също ще получат своите забавления, а съвсем скоро очаквайте още подробности за програмата и участниците!

Входът и тази година е свободен! 

Фестивалът на Цацата се организира със съдействието на Община Балчик и кметството на Кранево!
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.