Феновете на U2 в екстаз - световно турне и още един албум през 2009 г.

Pinterest LinkedIn +

Рок легендите от U2 ще издадат още един нов албум до края на годината. Toй ще последва последния им - "No Line On The Horizon", който излезе официално преди дни и бе първият им от 2004 г. насам.

Името на новия проект е "Songs of Ascent" и ще бъде по-лиричен от типичния стил за групата. Първият сингъл от предстоящата продукция ще носи името "Every Breaking Wave".

"Албумът ще е мисловен, съзерцателен, ще разбива сърца и в никакъв случай няма да е повърхностен", обяви пред списание "Rolling Stone" фронтменът на бандата Боно.

Басистът Адам Клейтън пък шеговито добави, че в момента в света е много по-лесно да се запише албум, отколкото през което и да е друго време от музикалната история на света и те се възползват от това.

Междувременно, рок динозаврите се готвят и за предстоящото си турне, което по думите им, ще включва 25 дати в Европа и Америка. На 9 март U2 обявиха и в официалния си сайт, че турът на Стария континент започва на 30 юни в Барселона и ще завърши в Кардиф на 22 август, като ще включва и концерти в още 12 европейски градове.


Първият сингъл от новия албум - "Get on Your Boots"
Сподели.