FarmVille 2: Country Escape излезе в App Store, Google Play

Pinterest LinkedIn +

Най-популярната фермерска видеоигра в света – Facebook феноменът FarmVille – вече е част от каталозите с безплатни гейм приложения на App Store и Google Play, като само за Android играта е свалена повече от 500 000 пъти за по-малко от 10 дни.

Потребителите на мобилни устройства с тази OS са повече от удовлетворени от преживяването, което FarmVille 2: Country Escape им дава, за което свидетелства рейтингът от 4,4/5, определен на базата на близо 90 000 гласа.

Country Escape е безплатна игра с опция за in-game микротранзакции и cloud поддръжка, осигуряваща съвместимост между уеб версията и мобилното приложение, която обаче не налага постоянна свързаност с интернет.  

Фермерският елемент е една идея по-слабо застъпен в Country Escape, с която Zynga продължава инициативата си по реабилитацията на своите най-успешни IP-та от славното минало на Facebook игрите чрез преработването им в мобилни заглавия, започнала с Words with Friends и Zynga Poker.

Ден преди появата на Country Escape в Google Play излезе и CastleVille Legends – игра, вдъхновена от оригиналната CastleVille, но качествено нова и различна като преживяване.

Сподели.