Facebook пуска платформа за гейминг стриймове

Pinterest LinkedIn +

Facebook пусна нов сайт и платформа за геймъри, които искат да стриймват как играят любимите си игри в интернет. Тя е допълнение на Gaming Creator, като вече е в комбинация с Level Up и нов сайт, съобщава технологичният сайт PixelMedia.bg.

Gaming Creator беше представен през януари т.г., като постепенно навлиза във все повече региони. Чрез Level Up геймърите стриймъри вече ще имат и повече опции да печелят от своите онлайн предавания.

Подобно на Twitch, има опция за абонамент за 5 долара на месец за дадения стриймър, което дава достъп и до допълнително съдържание. С новия портал FB.GG потребителите ще имат по-лесен достъп до всички стриймъри и ще могат да търсят стриймове по игри, геймъри, различни интереси и др.

Level Up дава възможност на стриймърите да доразвият онлайн присъствието си с допълнителни страници, съвети за популяризиране и подобряване на качеството на предаванията си. Програмата Level Up е само за одобрени стриймъри. Те трябва да са стриймвали общо поне два дни за последните 14 дни, както и да имат поне 100 последователи.

Facebook се надява постепенно да наложи платформата си и да я превърне в реален и основен конкурент на Twitch.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.