Евровизия 2017: Кристиан Костов срещу Белгия и Швеция

Pinterest LinkedIn +

Остават два месеца до финала на "Евровизия". Дългоочакваното събитие тази година ще се проведе в Киев благодарение на кахърната Джамала, възроптала срещу руската опресия над кримските татари. Ако нямате търпение да изслушате всички претенденти, запомнете само тези три страни: Белгия, България и Швеция, изпратили хитове, които дълго ще звучат в ефира.

Белгия лансира доскоро никому известната Бланш, която ще се представи със City Lights. Бланш се отличава с плътен глас, монотонен напев, но и оригинална композиция и текст, разказващ за красотата и опасностите на любовта в градската среда. 

България залага на току-що навършилия 17 години Кристиан и на песента Beautiful Mess. Песен за любовта, способна да оцелее във всякакви условия. Плавна, меланхолична с хипнотизиращи тонове на цигулка. Мигновено след анонса България се изкачи на четвърто място в сайтовете за залагания като претендент да спечели конкурса.  

26-годишният Робин представя Швеция с Can't Go On. Парчето пръска сексапил и ще се хареса на много жени, а и на някои мъже... В хореографията се долавят нюанси на нарцисизъм в стил "кой съм аз, кои сте вие". И докато манекенките биха пощурели по Робин, има риск подобно представяне да подразни много хора, които не са обсебени от самите себе си.

Точно зад рисковете, които поемат Белгия и Швеция, се крие огромният потенциал на България. Има голяма вероятност Белгия да не бъде оценена високо от журито, а Швеция – от публиката. Крис е вокално съвършен и това ще бъде поощрено. Отвъд чисто музикантските качества има и няколко допълнителни фактора, които увеличават шансовете на младежа:

1. Настроението е подобно на някои хитове на Джъстин Бийбър. Макар да няма заимстване, ще усетите за какво говоря, ако чуете парчето му I’ll Show You. Това, разбира се, няма да остане незабелязано от милионите фенове на поп звездата.

2. Тийновете в Европа са луднали по K-POP, а нашето момче е досущ като Made in Korea. Кристиaн има потенциала да се превърне в техен идол.

3. Заради екзотичното си излъчване нашият изпълнител би събрал подкрепа от многобройното азиатско население в Австралия.

4. Кристиaн е роден в Москва. Това е сериозна предпоставка за първи път от много години насам България да получи точки от Русия и от бившите съветски републики.

5. Кристиян изглежда на 14. В сърцата на евро домакините ще затрептят майчински чувства и SMS-ите им ще полетят в посока +359.

Останалите страни можете спокойно да пропуснете – представляват палитра от множество посредствени балади, типичните за "Евровизия" крясъци и вокални напъни, наивни шлагери (Беларус), евро денс (Македония) и откровени недоразумения (Черна гора). 

Прослушайте останалите песни в плейлистата на "Евровизия":


Сподели.