Кой е Кристиан Костов – момчето, което ще ни представи на "Евровизия" 2017

Pinterest LinkedIn +

Кристиан Костов е поредният български изпълнител, който ще представя страната ни по време на песенния конкурс "Евровизия".

Състезанието ще се проведе в украинската столица Киев. България е във втория полуфинал на музикалното събитие, който ще започне в 22:00 часа българско време на 11 май. Тогава за 17-годишния ни представител ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави (Украйна, Франция, Германия, Швейцария, Македония, Естония, Израел, Малта, Холандия, Сърбия, Дания, Русия, Румъния, Сан Марино, Литва, Хърватска, Норвегия, Беларус, Унгария, Австрия и Ирландия).

А какво трябва да знаем за участието на Кристиан?

1. Той ще ни представи с парчето Beautiful Mess, посветено на всички млади хора, които отстояват своите ценности. Зад композицията с модерно поп звучене стои екипът, създал и хита If love was a crime, с който Поли Генова достигна до четвърто място на "Евровизия" 2016.

2. Кристиан е една от новите звезди на поп музиката. Той е изключително популярен и в Русия, където е живял в продължение на няколко години. Още на 6-годишна възраст започва да учи в известна московска школа и натрупва огромен опит с участието си в шоуто за талантливи деца The Voice Kids. В него ментор му е руската звезда Дима Билан, който от своя страна два пъти се е явявал на "Евровизия", а през 2008 г. печели конкурса.

3. В България X Factor изкачва Кристиан на върха. Той стига до финала в четвъртия сезон на реалитито, а впечатляващото му представяне му носи куп фенове и познанства. Може да се похвали и с над 72 хил. последователи в Instagram. Днес той е под опеката на продуцентката Саня Армутлиева, с която се запознава, когато става част от X Factor. 

4. Заедно с Pavell и Venci Venc' искат да купят самолет на мама. Или поне това разбираме, когато слушаме съвместния им хит "Вдигам Level". Само за няколко месеца той е изгледан почти шест милиона пъти в мрежата за видео споделяне YouTube. Дебютното му парче "Не си за мен", което се сдобива и с версия на английски език, също постига завиден успех.

5. Горд е от случващото се. 

"Новината, че съм избран да представя България на тази престижна сцена, ме кара да се чувствам безкрайно щастлив, но и отговорен пред всички българи. От избраните участници досега се очертава да съм най-младият, което ми се случва често. Но точно това ме мотивира да покажа, че е важно колко е голямо сърцето, талантът и вдъхновението", казва Кристиан.


Публикация, споделена от Kristian_Kostov_official (@kristian_kostov_official) на

Сподели.