Евгения Радилова: От екипа на Lаw & Order ме приеха като че ли аз бях звездата, а не те!

Pinterest LinkedIn +

След броени дни, на 17 октомври, NBC ще излъчи четвъртият епизод от 14-ия сезон на хитовата криминална поредица Law & Order: Special Victims Unit, в която от самото начало участва култовият рапър и актьор Ice T. След близо 300 епизода и над 10 години в ефир, тъкмо този епизод фокусира вниманието ни, тъй като в него наред с останалите звезди от актьорския състав ще видим Евгения Радилова – една от най-преуспяващите български актриси отвъд океана.

Свързвана от мнозина с шоуто "Господари на ефира" и ролята й на Адреналинка в първите три сезона на формата, вече шеста година Евгения Радилова се реализира в професията, която избира за себе си още когато решава да кандидатства в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов".

След като завършва и нея, и Американската академия за драматични изкуства, Евгения почти постоянно е ангажирана както на театрална сцена, така и в късометражни филмови и редица телевизионни продукции. Как е стигнала до ролята си в Law & Order, какво представлява първата пълнометражна лента, в която участва, какво й предстои в обозримо бъдеще и как би искала да се развива занапред, г-ца Радилова сподели в ексклузивно интервю за Avtora.com.

.: Здравейте, Евгения. Благодарим Ви, че намерихте време в претрупаната си с ангажименти програма, за да дадете интервю за Avtora.com.

Евгения Радилова: Здравейте! Благодаря ви за поканата. За мен е чест да споделя с вас какво се случва напоследък около мен. 

.: Разкажете ни за кастинга на Law & Order – какво представляваше? Как е озаглавен епизодът, в който участвате, и кога ще бъде излъчен?

Евгения Радилова: Кастингът на Law & Order се състоя преди месец. Това беше един от най-прекрасните и невероятни моменти от моя творчески живот. Кастингът сам по себе си беше уникален. Стотици момичета кандидатстват за една роля и борбата е страшна. Но този път спечелих аз! Епизодът, в който участвам - Acceptable Loss, ще се излъчи много скоро - на 17 октомври! Самите снимки минаха повече от добре.

Продуцентите и режисьорът бяха много доволни от моята работа и ми казаха, че може да ме върнат в шоуто. Работих с Ice T, Marishka Hargitay и всички останали агенти от шоуто. Те ме приеха като че ли аз бях звездата, а не те (усмихва се).


.: Влизали ли сте в подобен образ друг път?

Евгения Радилова: Да, влизала съм в подобен образ. Преди три години отворих моята собствена театрална компания, която се казва Dare To Speak Productions. Компанията се занимава с политически настроени текстове, тъй като аз съм силно социална личност.

Първата пиеса, която поставихме, се казва I Plead Guilty и е написана по истински случай. Става въпрос за терористичния акт в театралния център Дубровка, Москва, през октомври 2002 година. Терористичната атака започва с 40 въоръжени терористи чеченци, които превземат театъра, в който се играе мюзикълът "Норд Ост”.

Терористите взимат за заложници 1000 души, като отправят искане за изтегляне на руските войски от Чечня. След 3 дни руските специални части провеждат акция по обезвреждането на терористите, но използват приспивателен газ, който убива много от хората им. Нашата пиеса ни среща с живота на две жени. Наташа - руска заложничка, и Седа – член на терористичната група.

Седа имаше много общи неща със София. София е моята героиня в Law & Order. Те и двете са загубили най-близките си хора и не виждат смисъл в несправедливия си живот, затова  се отдават на отмъщение.

За ролята ми в Law & Order работих с диалектолог, който ми помогна да усъвършенствам пакистанския акцент.

Много още мога да говоря, но нека дадем шанс на зрителите първо да видят серията.

 .: Според информация във вашия профил в IMDB тази година сте направили дебюта си в пълнометражна кинопродукция - HorrorCon. Кажете ни нещо повече за този филм и ролята ви. Кога ще се състои премиерата му?

Евгения Радилова: Да, права сте. След многото късометражни филми, в които се снимах, HorrorCon е първият ми филм на ужасите. Режисьор е Scott Norton, а оператор е Jim Wright. Джим е много талантлив и известен оператор тук. Тои е снимал с почти всички звезди, като започнем от Брус Уилис, Кайл Чандър, Джеръми Ренър, Jay-Z, Клеър Дейнс, Скарлет Йохансон и т.н. Страшно щастлива съм, че имам възможността да работя с тях, защото те са големи таланти и професионалисти, от които аз непрекъснато се уча.

Сюжетът се развива около един италиански лекар, който преди много години оставя своята първа любов, защото трябва да замине по работа… Неговата любима се разболява тежко и умира. След дълги години нейният дух се връща, за да му отмъсти.

Това е моята роля (усмихва се).

.: Какви други изяви на малкия и големия екран ви предстоят?

Евгения Радилова: Работя върху още два пълнометражни филма. Те са в постпродукция и ще излязат през 2013 година. За повече информация можете да отидете в новия ми сайт, който ще бъде готов в края на октомври.

Този уикенд завърших снимките на късометражния филм Dreams of The Last Butterflies. Това е уникален филм, който е посветен на пеперудите и тяхното изчезване. За този филм ще мога да ви споделя още много скоро.  

Също така получих роля в телевизионния сериал Elementary, който ще се излъчи по CBS.  Съвсем нов сериал тук, който направи своята премиера миналата седмица. Това е историята на Шерлок Холмс, който се играе от Джон Лий Милър. Работих с него, Ейдън Куин, Джон Майкъл Хил и много още невероятно талантливи актьори.


 .: Смятате ли, че ви е наложен определен типаж и какъв тип роли бихте искали да получите в бъдеще?

Евгения Радилова: Тук всички искат да наложат типаж на всички, а аз искам да играя всичко, различни жанрове. Това определено ме обогатява и личностно, и творчески. Както казват тук "You are mysterious". Аз съм от България, но мога да играя героини от почти всяка една част от света. Както досега съм играла еврейка, рускиня, испанка, пакистанка, чеченка, циганка и други.

Аз нямам определен тип герой, а по скоро във всяка една роля има нещо, в което мога да се влюбя. Това е най-прекрасното в нашата професия. Всеки един герой има или няма нещо, което ти притежаваш, и ти, актьорът, имаш възможността или да усъвършенстваш, или да научиш нещо ново.

.: Относно театралните ви изяви - предстои ли ви участие в нова постановка и кога?

Евгения Радилова: В края на октомври ще изиграем в New York Theatre още веднъж нашата постановка I Plead Guilty, отбелязвайки десетата годишнина от трагичната случка. Миналата година изиграхме спектакъла в българското консулство в Ню Йорк и пътувахме до Вашингтон DC. Тази година ще го играем в театър в Манхатън.

Преди няколко месеца завърших постановка, която се казва Symphony Of Shadows. Това лято изиграх ролята на Медеа в Jason and The Argonauts за Summer Theatre Festival. За съжаление, трябваше да откажа роля в постановка за театър в Ню Йорк, която се казва God Of Vengeance, защото съвпадна с двата сериала, за които вече споменах. Те се снимаха в същото време.

.: Къде са насочени амбициите ви в момента - към киното, телевизията или Бродуей?

Евгения Радилова: И трите са неразделна част от мен. Изразните средства и преживяването ми като актриса и човек са различни. Тук като че ли е на вълни. Един месец е добър за театър… а друг има повече филмови ангажименти.

.: Как намирате посоката на развитие на българското кино? Следите ли някой от актуалните родни сериали? Получавали ли сте предложение за роля в някой от тях, а ако тепърва получите такова - бихте ли приели?

Евгения Радилова: Аз следя българското кино с възторг. Мисля, че през последните няколко години нивото на филмите се е покачило страшно много. Радвам се на моите колеги и ги подкрепям напълно. Много съм горда и ще се радвам да се върна в България и да работя там.

.: Малко встрани от темата на интервюто, но вярваме, че не сте безразлична към казуса, свързан със споровете между Нова и bTV относно "Господари на ефира". Как ще коментирате обвинението на bTV? Гледали ли сте епизод от новия сезон на шоуто? Харесва ли ви новата му визия?

Евгения Радилова: За съжаление, не съм имала възможността да гледам новото шоу, но съм сигурна, че е невероятно и ще има огромен успех. Много ми липсват всички от Господарите и ги поздравявам от все сърце! Желая ви успех и незабравими мигове!

Сподели.