bTV обвини "по официален път" Нова ТВ в закононарушeние заради "Господари на ефира"

Pinterest LinkedIn +

Ден след излъчването на пилотния епизод от новия, десети сезон на "Господари на ефира" по Нова ТВ, bTV Media Group разпространи официално изявление до медиите, с което дава да се разбере, че спорът относно копирането на идеи от италианския формат Striscia la Notizia не само не е решен, но минава на по-горна инстанция.

"bTV Media Group установи, че въпреки уверенията на Нова телевизия, че няма да излъчва програма, която копира формата Striscia la Notizia, предаването "Господари на ефира", излъчено на 10 септември, нарушава правата на "БТВ Медиа Груп" ЕАД по Закона за авторското право и сродните му права.

"БТВ Медиа Груп" ЕАД притежава ексклузивните права върху формата Striscia la Notizia и българската версия на предаването за територията на страната. Излъчването на предаване със съдържание, което копира Striscia la Notizia, без уредени права с правоносителите, е безпрецедентно за медийната практика в България, особено когато нарушението е извършено от национална медия, каквато е Нова телевизия.

Във връзка с гореописаното нарушение и нерегламентирано използване на чужди права, днес bTV Media Group отправи претенциите си към Нова телевизия по официален път."

Сподели.