Ето това е нърдщина: Оригиналният Quake на осцилоскоп!

Pinterest LinkedIn +

Благодарение на Valve, 18 години след издаването на Quake култовият шутър все още е на разположение на заклетите фенове на олдскуул гейминга с акаунт в Steam и 20-тина лева в кредитната карта. Оферта, на която всеки, който някога е "махал глави" с Rocket Launcher или Nailgun под звуците на Nine Inch Nails, трудно би могъл да устои. Сърбят ли ви ръцете вече? Тогава вижте това видео!

Публикувано в YouTube канала Kepuli Games, то представя една алтернативна платформа, на която можете да играете класиката на id Software, за която надали сте се сещали някога - през PC, свързан с осцилоскоп (в случая Hitachi V-422). Нали знаете, това е електронен инструмент за наблюдение на непрекъснато изменящите се величини на напрежението във функция от времето върху двуизмерна скала. Сега вече освен ръцете, лично нас ни сърбят и мозъците!

За простосмъртните хора, които не могат да разберат нито дума от горното обяснение за предназначението на осцилоскопа, тази информация и без друг е предостатъчна, така че ще добавим към нея единствено пояснението, че в този случай Quake се възпроизвежда от модифицирана версия на енджина Darkspaces, който конвертира изображенията в 96 kHz-ови аудио сингали. Тези сигнали биват изобразявани на монитора на осцилоскопа по начин, който може да ви подведе, че току-що сте сте изяли халюциногенна гъба или нещо подобно...


Сподели.