Id Software показа демо на Doom по време на QuakeCon 2014

Pinterest LinkedIn +

В първия ден на QuakeCon 2014, който стартира на 17 и ще приключи на 20 юли, Id Software показа 20-минутно геймплей демо на следващата игра от култовата поредица Doom, която бе представена с кратък тийзър на миналогодишното E3. Оттогава насам не бяха разпространявани каквито и да било други промо материали, свързани с продукцията, освен кратък тийзър на въпросното демо.

Изпълнителният продуцент на Doom заяви от сцената на QuakeCon, че новата игра ще се придържа в максимална степен към концепцията и философията на поредицата, която се отличава със здрав и брутален екшън, интензивно действие и усещане за огромна мощ. Марти Стратън описа предстоящото заглавие, чиято разработка стартира преди повече от седем години и излезе наяве през 2007 година от устата на Джон Кармак, като "завръщане към корените на Doom". Играта се захранва от IdTech 6, ще поддържа 1080P при 60 fps и ще бъде издадена за PC, PS4 и Xbox One в обозримо бъдеще.

Тъй като заснемането на презентацията на Doom е било категорично забранено, показаното демо не може да бъде гледано, но часове по-късно информацията, придобита въз основа на видяното, е повече от изчерпателна. Ето и някои от акцентите:

В Doom ще бъдете атакувани едновременно от няколко неприятели; действието ще се развива на територията на мащабен проучвателен комплекс на Union Aerospace Corp на Марс, който е атакуван от силите на Ада; в демото са показани множество класически чудовища като рицари на ада, кибердемони, ревенанти, манкубуси и др., както и класически Doom оръжия като любимата на феновете двуцевка, плазма пистолет, рокетлаунчър, добрият стар моторен трион и др.; настървете се за зрелищни екзекуции в интимна близост, като например чрез спускане върху врага отгоре; ревентатите ще притежават джетпакове и ще кръжат над вас, докато ви обсипват с ракети; смъртта ви ще бъде последвана от няколко версии брутални сцени на насилие според това от какъв враг е индуцирана (ревенантите например ще изтръгват ръцете ви и ще разбиват бойния ви шлем).


Сподели.