Ето какво още не знаете за Уентуърт Милър – Майкъл от Prison Break

Pinterest LinkedIn +

Уентуърт Милър грабна вниманието с привлекателния си външен вид и ролята си на Майкъл Скофилд в сериала Prison Break (Бягство от затвора) на Fox, чийто пети сезон стартира в началото на април. Но отвъд това има много неща, които не сме предполагали за личността на този сексапилен актьор.

1. Той има двойно гражданство. Роден е в Англия в семейството на американци, а когато е едва на една годинка, всички се местят в Бруклин. "Баща ми е чернокож, а майка ми – бяла", казва актьорът, в чиито вени тече още ямайска, афроамериканска, еврейска, руска, френска, датска и сирийска кръв.

2. Той е гей. Уентуърт обявява сексуалната си ориентация през 2013 г. В интервю за списание Details той говори открито защо се е решил да направи подобно признание. 

Публикация, споделена от PRISON BREAK (@prisonbreak.5) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

3. Има магистърска степен по английска литература, която получава през 1995 г. от един от най-елитните университети в света – Принстънския. По това време пее в група, играе в театрални постановки и прави политически карикатури за студентски вестник.

4. Снимал се е до Марая Кери в два нейни клипа. Той влиза в ролята на мъжа, към когото изпълнителката изпитва интерес във видеото към We Belong Together, а през 2009 г. се появява в It's Like That.

5. Участвал е в хитовата поредица Buffy the Vampire Slayer (Бъфи, убийцата на вампири), преди звездата му да изгрее в Prison Break. Може да се насладите на неговата поява като Гейдж Петронзи в епизода Go Fish.

6. Умее да пише. Той е писал сценариите на лентите Stoker (Изгубена невинност), Uncle Charlie (Чичо Чарли) и The Disappointments Room (Стаята на разочарованията). Случвало се е и да използва псевдоними.

Публикация, споделена от Gab (@legendsnart) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

Сподели.