"Еtnotix" ще представят дебютния си албум на 26 април

Pinterest LinkedIn +

Първата по рода си етно-рок група в България "Еtnotix" ще представи дебютния си албум на 26 април в "Sofia Live Club". Албумът е озаглавен "Някъде на изток" и включва десет авторски произведения на фолклорна основа. По време на атрактивното събитие младите музиканти обещават да покажат как "българският фолклор и световната поп и рок музика се съчетават в една вълшебна симбиоза".

Групата е създадена през 2014 г., а в състава ù влизат единственият у нас женски квартет на гъдулки, соло китарист, бас китарист и перкусионист. Фронтмен е Калоян Павлов (сет барабани и перкусии), който преди броени дни бе отличен с "Икар" за изключителни постижения в музикалната, хореографската и танцовата дейност през годината.

Първите си стъпки на сцената музикантите правят в спектакъла "Траките", където изпълняват музиката към Първа легенда – "Орфей и Космосът", и в спектаклите на ансамбъл "Чинари" – "Ние, българите" (2016 г.) и "Мистичен ритъм" (2017 г.) в зала 1 на НДК.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.