Етно формацията Булгара представя първи албум

Pinterest LinkedIn +

На 2 ноември 2005 г. българската уърлд фюжън формация Булгара ще представи дебютния си албум "Меча сватба" с официална промоция в зала "България". Гост-музиканти на събитието ще бъдат Милчо Левиев, "Ева" квартет и Братя Мангасариян.

"Меча сватба” е плод на 3 години работа и в завършен вид представлява еклектичен продукт, събрал 13 композиции, с наименования като "Балканско фламенко", "Баклава", "Почти румънско танго", "Гайда бийт", "Фънк кавал" и т.н.

За пилотно парче от албума музикантите са избрали "Дивото", анимационният видеоклип към което е дело на Иван Русев - Арни.

Музиката на Булгара е смес от фолклорни мотиви, изпълнени на автентични инструменти (гайда, гъдулка, кавал, тъпан и др.), електронни семпли и джаз импровизации.

Извън първия си албум, музикантите имат създадена високо оценена авторска музика за редица театрални спектакли и филма „Отвъд чертата”. Като гост-музиканти са се изявявали наживо на концерт на Милчо Левиев и в студио при създаването на албума "Попфолк" на хип-хоп триото Ъпсурт.

Сподели.