Ерик Клептън организира фестивал за набиране на средства за Crossroads Center

Pinterest LinkedIn +

Ерик Клептън ще участва в тридневен фестивал в Далас за набиране на средства за Crossroads Centre*, основан от него през 1997 год.. Фестивалът е насрочен за 4-6.06. и ще се проведе във Fair Park като кулминацията е концерт с участието на звездите Clapton, B.B. King, Carlos Santana, Pat Metheny, Jimmy Vaughan и Joe Walsh.

В подкрепа на начинанието, аукционната къща Кристис ще организира на 24 юни търг на китари, на който ще бъдат разпродадени повече от 50 китари, притежание на Ерик Клептън, между които и тези,подарени му от Pete Townshend и Vai. Китарите ще бъдат изложени по време на фестивала в Далас, както и от 8- 12.06. в Лос Анджелис и от 19- 24.06. в Ню Йорк.

В момента Клептън завършва работата си по нов проект, посветен на великия блусмен Робърт Джонсън. Албумът “Me and Mr. Johnson” се очаква да излезе на пазара на 23 март. Той ще включва 14 кавъра на песни на Робърт Джонсън, оказал изключително влияние върху творчеството на Клептън.

*Центърът “The Crossroads” предлага програми за лечение и образование на пристрастени към наркотици и зависими oт алкохолa хора, без да извлича финансова полза от това.
Основна идея на основателите е, всеки нуждаещ се да влезе в програма за лечение, без да се ограничава от финансовите си възможности, в съответствие на което Центърът субсидира лечението на хората без възможности.
Търсенето далеч надвишава ограничените финансови ресурси, които Центъра може да предложи и следователно, разчита на дарения.
Сподели.