Енио Мориконе - добрият, по-добрият, най-добрият

Pinterest LinkedIn +

Енио Мориконе е най-емблематичният символ за въздействаща филмова музика. Роден в годината, останала в историята с първото връчване на наградите "Оскар", през 2007 г. сам става носител на престижното отличие, получавайки статуетка за цялостно творчество.

Филмовите шедьоври "За шепа долари", "Добрият, лошият и злият", "Имало едно време в Америка", "Недосегаемите", "Малена", криминалният сериал "Октопод", новите продукции "Джанго без окови" и "Най-добрата оферта" са сред най-ярките примери за неизчерпаемите запаси с вдъхновение на Енио Мориконе.

Отговаряйки на въпроса коя емоция се пресъздава най-трудно със средствата на музиката, авторът е категоричен, че това е любовта. За себе си казва, че музиката е неговото житейско призвание и не гледа на работата си като на грандиозен успех.


За дългоочаквания концерт на 10 декември 2013 г. в България Енио Мориконе пристига с международно признатите Сузана Ригачи и Роко Дзифарели. Оркестърът и хорът на Класик ФМ, както и виртуозният български артист Теодосий Спасов, също ще са съществена част от събитието в столичната зала "Арена Армеец".

Концертът на Енио Мориконе, организиран от Ивент зона, е с начален час 20:00. Билети на цени от 60 до 200 лв. се разпространяват на Tixgate.com, Ticketsbg.com, на касите на Easy Pay в цялата страна и каса "Кантус Фирмус" в зала "България".


Сподели.