Empire Earth II

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Стратегия в реално време
Година: 2005 г.
Произв./Издател: Vivendi Universal
Системни изисквания: Pentium III, 1.5 GHZ, 256 MB RAM, 1.5 GB Free Space, Windows 98/Me/2000/XP.

Има стратегии, чиято есенция се крие в перфектния баланс на единиците и изчистения до максимално, но в същото време комплексен мултиплеър. Има стратегии, в които историята играе главна роля, в тях ни привлича или харизматичността на главните герои, или възможността да се върнем стотици години назад в миналото, за да пресъздадем някоя от най-епичните баталии на цивилизацията ни.

Има и трети тип стратегии. Такива, в които горните два фактора се съчетават. Такива, в които можем да се насладим на чистия кеф от изнасянето на противника с тактическа авиация, докато той все още се гърчи с дървените кораби и архаичните мускети на ренесанса. Стратегии като Empire Earth.

Решите ли да се впуснете в света й, бъдете готови да се сблъскате с човешката история - от нейното създаване, до близкото хипертехнологично бъдеще. В течение на 15 епохи ще можете да разпрострете стратегическия гений в завладяването на нови територии, заселването и урбанизацията им, микромениджмънта на ресурсите и гражданите.

След като създадете империята идва ред на експанзия. Тук е моментът да подчините икономическата си машина на военната и да поведете срещу врага фалангите си, заменени по-късно от мускетари, предаващи щафетата на щурмоваци от Втората световна война и накрая да стигнете до кибернетични солджъри. Освен кашимерия под флаговете ви ще се движат множество конници, последвани в по-късните епохи от танкове артилерия и вече спомената авиация. А дори не споменавам морските битки и възможността да се превърнете във адмирал на всички морета.

За по-спокойните геймъри е подготвена доста дълга кампания, поставяща ви в ролята на корейците, немците и американците, разглеждаща различни аспекти от тяхната история (от създаването на Великата китайска стена, през разпадането на империята на Карл Велики, до студената война и последните битки за глобална доминация над постатомния свят). А всеки, обичащ състезателния елемент, може да премери силите си с някой от хилядите опоненти в интернет чрез мултиплеър клиента на играта.

Empire Earth можете да намерите и изцяло преведена на български.

Сподели.