Ема Уотсън отказа ролята на Пепеляшка в нов филм на Disney

Pinterest LinkedIn +

Британската актриса Ема Уотсън (Emma Watson) е решила да се откаже от ролята на Пепеляшка в предстоящия игрален филм Cinderella, подготвян от Disney.

Новината идва от Марк Грейзър от Variety, който споделя в Twitter, че звездата от Harry Potter (Хари Потър) предпочита да не участва във филма-приказка заради други свои проекти.

За една от причините, поради които Уотсън се е отказала от ролята, се смята ангажиментът й в друга филмова адаптация на класическа приказка – Beauty and the Beast (Красавицата и звярът).

Все още няма подробности за това коя актриса ще заеме мястото на Ема Уотсън, но според предварителна информация от Disney са харесали за ролята също Сърша Ронан (Saoirse Ronan), Алиша Викандър (Alicia Vikander) и Габриел Уайлд (Gabrielle Wilde).

На режисьорското място ще застане Кенет Брана (Kenneth Branagh), а в ролята на злата мащеха на Пепеляшка ще се превъплъти Кейт Бланшет (Kate Blanchett).

Студиото планира начало на снимките за есента на 2013 г. в Лондон, а световната премиера се очаква година по-късно – през есента на 2014 г.

Сподели.