Disney предвещава края на рисуваните на ръка анимационни филми

Pinterest LinkedIn +

За съжаление на много любители на анимационното кино изглежда рисуваните на ръка филми вече са история, тъй като последният им защитник - Disney - също се оттегля от нишата.

Последните 2D рисувани анимации на студиото бяха Winnie the Pooh (Мечо Пух) от 2011 г. и The Princess and the Frog (Принцесата и жабокът) от 2009 г., които обаче не се представиха достатъчно добре в боксофиса.

Именно това е и причината Disney също като Pixar и DreamWorks да се обърне към CGI анимациите и 3D формата, който винаги привлича феновете на анимационното кино.

Потвърждението за този важен бизнес ход от страна на компанията идва от нейния изпълнителен директор Боб Айгър (Bob Iger), който споделя, че рисуваните на ръка анимации не са изключени от плановете на Disney завинаги, но и не са приоритет за следващите 3-4 години.

"Рисуваната на ръка анимация е като да напишеш писмо. CGI анимацията е като да пратиш e-mail. И двете ще доставят съобщението, но CGI анимацията никога няма да постигне интимността на класическите анимации от миналото", коментира Джефри Катценбърг от Disney.

Дали и докога Disney ще чака за връщане към рисуваната на ръка анимация е трудно да се предвиди.

Сподели.