Елтън Джон: Писна ми от Ед Шийрън!

Pinterest LinkedIn +

Въпреки че е добър приятел на Ед Шийрън, ветеранът Елтън Джон реши да го предупреди, че славата не е вечна и че му е омръзнало постоянно да чува по радиото песни на младия си колега.

В разговор, публикуван в подкаста на Джордж Езра, 71-годишната музикална икона признава: "Всеки има своите върхове и спадове и върхът никога не може да бъде заменен от нищо. Но аз имах достатъчно здрав разум, за да осъзная, че няма как винаги да бъда на върха на класациите. Знаех, че някой друг ще ме замести. Това е цикъл".

Изпълнителят на хитове като "Tiny Dancer" предвижда, че същото важи и за червенокосия му колега. "Ед също ще мине през това и аз съм му го казвал. Казвал съм му, че ще дойде време, в което няма да е постоянно номер едно и той трябва да приеме това".

По-нататък с леко раздразнение Елтън Джон допълва: "В радио класациите Ед продължава да е номер 1 и "Shape Of You" все още е в класацията. И аз започвам да се питам защо. Колко пъти трябва да слушаме тези неща?"

Елтън Джон разкрива още, че се отказва от бурния нощен живот, защото се бои, че ще бъде сниман без разрешение. "Мразя мобилни телефони, телефони с камера. Вече не излизам навън. Няма вече личен живот. Когато започнах, нямаше мобилни телефони, никакви папараци нямаше, всичко беше по-леко. Човек можеше да си поволи да откачи и да се държи ужасно непристойно на публично място и никой не можеше да го снима в такъв вид, самият аз съм го правил много пъти. За съжаление, това се промени с развитието на технологиите. Сега е много по-трудно да излезеш навън", оплаква се бащата на две малки момчета.

Сър Елтън, който е продал над 200 милиона свои записа в 50-годишната си музикална кариера, разкритикува и съвременната култура, като каза, че днешните знаменитости не полагат никакви усилия, за да бъдат такива.

"Когато аз започнах, изобщо не се говореше за такъв тип култура. Не съществуваше думата знаменитост, просто имаше хора, които успяваха, и такива, които не успяваха. Сега всеки може да се нарече знаменитост. За мен знаменитост е някой, който е най-добър в своята област – в киното, музиката или каквото и да е. Мразя думата знаменитост. Трябва да се потрудиш здраво, за да станеш такъв. Хората, които не полагат усилия, а изведнъж стават знаменитости, са... (звуков ефект)".

"Едно време професионалната етика беше на много високо ниво, така че когато аз бях готов и станах успешен, знаех какво да правя, защото бях работил много здраво за това... Не бях попаднал там случайно, а работих наистина здраво, за да се случи това".

Преди известно време музикантът обяви, че се отказва от турнетата, но не заради влошено здраве, а по други съображения. Като доказателство за това той обяви финалното си турне, което включва 300 концерта в рамките на 3 години. Певецът, който през 2005 г. се омъжи за Дейвид Фърниш, добави, че краят на концертния му живот не означава, че ще спре да създава нова музика.
Сподели.